fredag 30. desember 2016

Julen på Møkster.
For 2 år siden feiret vi jul her, som gjester hos min bror og familien.

I år feiret vi vår første jul som beboere på Møkster. Vår første jul i vårt hjem på Møkster. Det har vært spesielt. :)

Min datter skulle egentlig vært hos faren sin i julen, men hun ba så inderlig om å få lov til å bli her med oss i år, noe som hun fikk lov til. Det var utrolig kjekt å være samlet som en stor familie.
Min mor kom til oss noen dager før jul, min svigerinne hadde alle sine 3 barn, og min nevø var også her.

Lille julaften ble det bestemt at vi skulle ha julaften her inne hos oss, pga min bror fikk influensa noen dager før jul. Etter mye om og men, hentet jeg et bord nede på skolen, og vi fikk satt det opp inntil vårt eget spisebord, og vips så hadde vi plass til alle sammen.  10 personer, 2 hunder og 2 katter, and a partrigde in a pear tree. ;)Det var kjempe vellykket. God mat, god stemning, blide barn, og snille hunder.Andre juledag slo uværet URD innover landet vårt. Når det er meldt full storm inne på fastlandet, er det garantert orkan her ute. Og når det var meldt orkan i kastene lenger inn enn oss, hvordan skulle det da gå her ute? Jeg var litt nervøs kan man si.
Vi samlet oss inne hos meg, alle sammen, fordi mitt hus ligger litt mer i le enn min bror sitt. Vi hadde forberedt oss godt med å fylle flasker og dunker med vann. (når strømmen går, så går også vannet vårt/vannpumpen vår). Vi hadde også kjøpt inn batterier og telys i bøttevis.
Strømmen gikk ikke da... utrolig nok...  men gud bedre meg så huset ristet, vinduene bølget seg, peisen hoppet. Godt var det når vinden løyet utover natten en gang. Da fikk jeg endelig sove.

Adventstiden på Møkster har vært veldig koselig. 2. søndag i advent hadde vi koselig kurvfest på Pakkeriet, hvor oppmøtet var stort. Der koste vi oss med kakao, kaker, boller og annet som folk hadde med.

Juleavslutningen på skolen, som også var en juletrefest, var super. Ungene var kjempe flinke med sine opptredener, og vi serverte grøt og kaker og gikk rundt juletreet. Og jammen dukket ikke nissen opp også. :)


Vårt første halvår på Møkster har vært utrolig flott og innholdsrikt. Det går ikke en dag hvor jeg tenker på hvor heldige vi er som bor her. Til tross for et tøft år med mye motgang, har vi lagt det  bak oss,  og alt har det endt bra.

2017, here we come.... :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar